Rolf Lossius

Här möter vi vår Pro Rolf Lossius, och får veta lite om hur det började och vilken filosofi Rolf har som golfinstruktör.

Rolf Lossius

”LA DE SVINGE…..LA DE ROCK-N-ROLL” ………vår PRO har tipsen!

Det hela började egentligen i Drammen för sådär 48 år sedan då en blivande Golf PRO såg dagens ljus för första gången.

23 år senare drog en kompis med Rolf till en golfbana och försökte omvända en bandy och fotbollsspelare till att intressera sig för golf.

Något måste ha funkat den där gången på Drammens Golfklubb för Rolf började tokträna golf mer eller mindre varje dag, ja man kan säga att han blev en riktig träningsnörd.

Första tävlingen som han spelade på Drammens GK var ett KM i ”grönt kort klass” där han vann på 47 poäng, fina minnen….

Rolf vill beteckna sig själv som hobbygolfare fram till 2008. Då tog det fart på riktigt med Norska PGA skolan i Oslo och därefter ”Head-pro” på MÖRK GK strax väster om Askim i Norge.

Ytterligare erfarenheter som PRO fick Rolf då han jobbade för Golf Plaisir på Sicilien, Egypten och sen på Mallorca.

Amors pilar korsade Rolfs väg och han drogs till Göteborg där han fortfarande bor.

Han fick omgående jobb som PRO på World of Golf Academy, en tjänst som han delar med engagemang på Sisjö GK och MÖGK.

Under vårt samtal försöker jag få Rolf att ge sin filosofi på golf, här kommer ett axplock av ord och kommentarer som ofta förekommer när Rolf talar om golf.

”tänk mindre och gör mer”   ”fokusera på processen istället för resultatet”  ”låt golfrundan bli en upplevelse med god promenad i fin natur”   ”en runda på MÖGK ger harmoni i själen”

Jo, jo tänker kanske du, men det ligger nog något i vad Rolf säger speciellt det där med ”resultatfokuseringen”, eller hur gubbar…..

Här kommer lite nyheter som arrangeras av vår PRO den närmaste tiden:

• Juniorträning ”gröna kortet kurs”, nästa vecka
  • ”Gröna kortet intensivkurs” för vuxna kommer inom kort
  • NYTT KONCEPT > ”Skandia kids för juniorer”.. Träning och spel 5x2 timmar för 1700:- / person

I priset ingår egen golfbag med klubbor!!! Start i början av september.

• Resa till Spanien i november, baserat på träning och spel på bana.

För mer information om de olika eventen hänvisar Rolf till MÖGK´s hemsida http://www.molndalsgk.se/ .

Vi tackar för pratstunden och säger hej till vår Pro som gärna vill jobba under mottot ”din PRO som bryr sig”….