Seriespelet 2017 har startat!

Så är seriespelet igång! Vi har ett lag i Div I som alltså spelar om Lag DM-titeln (Damer 50 under ledning av Anette Niklasson) och vi har några lag som gick upp en division förra året och förstås vill ligga kvar eller till och med klättra ytterligare! Vi har också många nya spelare i våra lag - kort sagt - Det finns många orsaker till att 2017 års seriespel blir spännande att följa! Så här gick den första omgången.

Slingrig puttlinje på Lycke!

Bra start för D50

Vårt Div I-lag D50 fick en bra start hemma på Mölndals Gk sista fredagen i april! Den tidiga starten på tävlingssäsongen bjuder ju inte till ruskväder och det har blivit något av en tradition att seriespelspremiären ska spelas i dåligt väder! Det regnade under hela rundan och vår annars ganska korta bana spelades denna dag väldigt lång! Ett missförstånd hade lett till att damernas röda tee var placerade på blå och det dröjde innan vi lyckades åtgärda detta, vilket gav tjejerna en extra tuff inledning på rundan!

"Omöjliga" Kungsbacka var bäst för dagen, men våra Mölndalstjejer bara 2 slag bakom på en fin andraplats! Riktigt bra jobbat denna blöta långa fredag!

D60 med i toppen

Även D60-laget fick en bra start och gick in på andraplats i sin serie Div II. Premiäromgången spelades på Särö Gk där hemmalaget tog full fördel av detta och tog ledningen. Men det här kan bli en hård serie då det efter första omgången är så mycket som tre lag inom fyra slag, vilket i det här sammanhanget måste räknas som lite!

En extra eloge till vårt D60-lag som klarade den här andraplatsen med en tjej kort i laget - man spelade alltså bara med tre spelare! Mycket starkt!

H30 till ledning

Även H30-laget fick en riktigt bra start på säsongen med en lite överraskande delseger på Torrekulla - och en klar sådan också! Man var hela 11 slag bättre än tvåan Ale och vår Carl-Johan Ohlsson var individuellt bäst med sina 75 slag, ett bra resultat denna blåsiga och svårspelade dag!

Tyngre för H40

H40 som vann sin serie förra året har flyttat upp till Div III och målsättningen är i första hand att ligga kvar i sin serie, men då behöver man lyfta sig en aning! Första omgången på Lycke var tung för våra grabbar och man hamnade faktiskt sist i tabellen. En tröst kan vara att även här är tabellen jämn så mycket kan fortfarande hända! Det positiva den här dagen var att den nya 40-åringen Erik Marklund - alltså "nyförvärv" i laget också var bäst i laget trots den spännande inledningen där en huggorm lagt sig mitt i puttlinjen på första hålet! Extra nerver där alltså, men det gick vägen och varken människa eller orm kom till skada! (Se bilden här ovan)

Starkt av H50

H50-laget fick en riktig utmaning på det blåsiga och regntunga Torrekulla då arrangerande klubb tyckte att det vore passande att spela från backtee. Men, det är lika för alla och våra gubbar kämpade sig igenom rundan på ett riktigt bra sätt och tog en tredjeplats i sin serie, Div IV. Lagledearen Hans Hjalber berättar: " -Ja, det var en riktigt tung dag, 91 slag var bästa resultat totalt och det säger ju en hel del! Att Willy, Gunnar och Anders kämpade sig igenom drygt fem timmar golf med de förutsättningarna förtjänar vågen och hedersomnämnande!"

Och ett hedersomnämnande kan dom gott få! Riktigt bra kämpat grabbar och som Hans själv avslutade sin rapport: " -Allt blir bättre nästa omgång!"

H60 bra med

För H60-laget startade säsongen på St Jörgen och även här var det hårda yttre förhållanden, och St Jörgen är ju en av dom riktigt vindkänsliga banorna! Men laget gjorde en stabil insats och placerade sig på en fin tredjeplats i en serie där Gullbringa och St Jörgen gjorde ett litet ryck och var 20 respektive 18 slag bättre än trean Mönldal!

Även H70 med i toppen

Även H70 är med i toppen av sin serie efter första omgången! En fin tredjeplats med Gullbringa (samma antal slag) på Gullbringa är ju mycket bra! Det är alltid starkt att spela jämnt med arrangerande klubb som ju har fördel av hemmabana. Och serien är ju förstås uppbyggd på det sättet att alla lag får varsin hemmaomgång!

H75 i topp

Just det här med hemmafördel lyckades verkligen H75 dra nytta av! Premiär på hemmabanan i tuffa förhållanden visade sig vara en stor fördel där vårt Mölndals-lag vann omgången och tog hand om serieledningen med hela 17 slag! Bäst i laget denna dag var Olof Gustavsson med 82 slag som också var hela 5 slag bättre än hcp, en mycket stark insats på alla sätt!

Med detta leder man alltså serien, Div II och det blir mycket spännande att följa denna utveckling och se om killarna kan försvara sin fina position så vi kanske får ytterligare ett Div i-lag som kan kämpa om Lag DM-titeln!

Dessa "kategorilagsserier" fungerar alltså som så, att det är 6 lag i varje division och 1an och 2an går upp en division medan 5an och 6an åker upp! Det lag som vinner Div I blir Distriktsmästare för Lag! Man spelar 6 omgångar, så varje lag får spela en omgång på sin hemmabana så alla får samma fördelar.

För Elit-laget som inte haft sin premiäromgång ännu fungerar det på ett annorlunda sätt. Där spelar man tre omgångar, och det är lagspel under de två första. 2 st foursomes och 2 st fyrbollar för att sedan avsluta med singelspel under den tredje och sista omgången.

Vi kommer att rapportera om våra lags framfart under sommaren och vi hoppas att ni hänger med!