Sport och Elitkommittén

Chippar du tillräckligt nära flaggan?

Sport och Elitkommittén hälsar välkomna till en ny säsong!

Vi har ett minst sagt spännande år framför oss och vi sätter nya mål med vår golf och skriver under på vårt motto "2017 ska bli vårt bästa år"!

Vad vi gör

Sportkommittén jobbar i första hand med den rent sportsliga biten av klubbens aktiviteter både "topp och bredd" som det brukar heta. Det betyder att vi bland annat sköter våra representationslag i de olika ålderskategorierna och förstås också våra så kallade "Elit-lag". Under säsongen 2017 ska vi försöka lyfta våra sportsliga målsättningar och skapa bättre förutsättningar för alla våra representationslag. Det här är en viktig funktion för klubben på många sätt, och det är mycket bra reklam för vår klubb om våra lag lyckas bra. Mölndals Gk har för tillfället bara ett lag i den högsta divisionen och det är vårt starka D50-lag! Vår förhoppning är förstås att detta lag ska kunna fortsätta att konkurrera på den högsta distriktsnivå och självklart är vårt långsiktiga mål att vi får upp fler lag till Div I och utmanar om Lag DM-titeln!

Men vi riktar också ett mycket stort intresse mot golfare som har lite högra handikapp och ett av våra långsiktiga mål är att sänka klubbens snitt-handikapp, vi tror att "bättre golf är roligare golf".

Vårt tränarteam, Rolf och Mikael sitter ju i Sport och Elitkommittén och vi jobbar aktivt för att hitta enkla och roliga träningsformer som vi kan anpassa för allas behov.

Vilka är vi?

Vi som sitter i Sport och Elitkommittén är:

Mikael Jaarnek - Ordförande, mikael.jaarnek@gmail.com

Rolf Lossius - Ledamot

Willy Anderssen - Ledamot

Patrik Kaing - Ledamot

Om du har ett intresse av att vara med och hjälpa klubben framåt och är intresserad av de rent sportsliga aktiviteterna är du välkommen att höra av dig till Mikael Jaarnek för att kanske bli en del av sportkommittén. Man måste inte ha ett lågt hcp för att vara med här, men ett brinnande intresse för Golf som Sport. Kommittén är nybildad och kommer att göra sitt första år i "skarpt läge" under 2017 och vi söker särskilt efter kvinnliga medlemmar till vår Sportkommitté.
Hör av er till Mikael via mail: mikael.jaarnek@gmail.com

Några av våra målsättningar

Vi har några tunga år bakom oss och vi har tappat många medlemmar. Däribland också många duktiga och lite yngre spelare. Att börja om - och bygga upp nytt ifrån grunden blir därför kanske den allra största och viktigaste uppgiften vi har! Att rekrytera nya knattar och juniorer och få in dom i träning är vår första och största uppgift! I dagsläget har Sport och Elitkommittén en dubbel roll och vi kommer också att hålla i det som förhoppningsvis ska utkristallisera sig till en ren Juniorkommitté, så har du som läser detta ett särskilt intresse av att vara med och utveckla vår ungdomsverskamhet, kontakta gärna Mikael om detta.

Ett annat av våra stora mål handlar om Deltagande! Vi vill ha deltagande kategorilag i alla kategorier och i dagsläget saknar vi tex ett D30-lag. I samma anda, vill vi ha deltagande i samtliga klasser i vårt eget Klubbmästerskap och allra helst också ha representanter från klubben som spelar "sin" klass i DM. Nytt för i år är att Klubbmästerskapen kommer att ligga under Sport och Elitkommittén och vi jobbar hårt för att hitta spelformer som gör det attraktivt för så många som möjligt att vara med. Matchspels-KM, KM i Eclectic och till och med KM med handikapp är olika saker vi just nu diskuterar.

Men vi vill också jobba för ett högt deltagande i de olika typer av träningsgrupper vi kommer att köra under säsongen. Våra nya tränare, Rolf och Mikael, kommer att ha massor av upplägg för olika typer av träning som är anpassade för olika nivåer av golfare och vi vill ha en hög aktivitet på våra övningsområden!

Redan i år vill vi öka engagemanget i de lag som representerar vår klubb i Lag SM, eller Lag DM som det gäller för vår del. Vi vill hitta träningsformer och en träningsglädje hos våra spelare och förhoppningsvis lyckas få fler lag att följa D50 upp till Div I.

I det långsiktiga perspektivet, vill vi förstås ha igång de knattar och juniorer som vi får in i vår verksamhet nu - att bli riktigt vassa i framtiden. Visst vore det härligt att se 10 unga killar och tjejer slåss om vårt Klubbmästerskap under par om 10 år?

Väl mött ute på Mölndals Gk under 2017!

//Mikael Jaarnek - ordförande Sport och Elitkommittén