Våra Representationslag

Som en del av den sportsliga verksamheten har vi ett antal representationslag som representerar klubben i det Nationella Seriespelet, Lag-SM. Vi är representerade i de flesta ålderskategorier och inför säsongen 2018 höjer vi klubbens sportsliga målsättning. Under denna säsong har vi ett lag som kämpar i den högsta distriktsdivisionen, Div I och det är vårt starka D50 gäng ledda att Anette Niklasson! Här kan du läsa lite om seriespelet, hur det fungerar och hur det går till om man själv skulle vilja vara med och representera klubben i seriespelet.

D50 - Vårt starka Div I lag!

D50 - Vårt starka Div I lag!

Det så kallade Nationella Seriespelet som bytte namn till Lag-SM häromåret spelas som divisionsindelat lag-spel inom distriktet. Man spelar inom sin ålders- och könskategori och det finns en rad olika klasser. I vår klubb har vi lag i D50, D60, H30, H40, H50, H60, H70 och H75 förutom det så kallade Elitlaget som inte har någon åldersgräns. 

 

De olika kategorilagen spelar en serie om 6 omgångar och vart och ett av lagen får en omgång på sin egen hemmabana.

Man får anmäla 4 spelare till varje omgång och dessa 4 spelare spelar in varsin slagspelsrunda och de tre bästa resultaten i laget räknas ihop. En i laget kan alltså ha en lite sämre dag utan att "det gör något" för laget så att säga. Det här är ju mästerskapstävlingar (för lag då förvisso) vilket betyder att man spelar utan hcp. Helt sonika, bästa laget vinner! Man brukar spela tre omgångar på våren och tre på hösten innan serien summeras. 1:an och 2:an i serien flyttas upp till en högre division, och 5:an och 6:an flyttas ner en division - naturligtvis under förutsättning att det finns serier över eller under att flytta till!

 

Och i Mölndals Gk har vi haft lite varierande framgångar de sista åren. Några av våra lag har vunnit sina serier och gått uppåt i seriesystemet medan andra ligger kvar där dom brukar. D50-laget är som sagt det lag som lyst starkast och tagit sig upp i Div I och alltså kan kämpa om den ärofylld Lag-Distriktsmästartiteln! 

 

När det gäller vårt Elit-lag har det även här gått lite trögt de sista åren och man har legat i botten av den så kallade Göteborgsserien vilken också den utgör Lag-DM. Förhoppningen är att vi ska skruva upp lite träningar och göra bättre ifrån oss under 2017. Målsättningen med laget är att närma sig mitten av serien, som innehåller cirka 12-13 lag.

 

På flikarna här bredvid kan du läsa mer om de individuella lagen. Om du har frågor kring dessa lag eller kanske är sugen att vara med så anmäler du ditt intresse till respektive lagledare.