Elitlaget 2017

Vårt Elitlag representerar klubben i den så kallade Göteborgsserien vilket också fungerar som Lag-DM. För tillfället saknar vi tyvärr ett damlag men vi jobbar hårt för att få igång även ett damlag inom den närmaste framtiden. Förutom seriespel försöker vi också ta oss ut och representera klubben i andra sammanhang och något vi kommer att prioritera under 2017 är GGF's "Order of Merit".

GÖTEBORGSSERIEN / LAG-DM 2017

Vårt Elitlag genomgår en del lite större förändringar inför säsongen 2017. Bland annat tar vår tränarduo Rolf Lossius och Mikael Jaarnek över ansvaret för laget och sköter lagets träningar och uttagningar.

Målet med säsongen är att förbättra det sportsliga resultatet och ta oss uppåt i resultatlistan i den 12 lag starka serien. Att nå topp-8 skulle vara en stor förbättring och en utmanande målsättning att kämpa för!

Året serie spelas på följande sätt:

Omg 1: Sönd 21/5: Chalmers GK - 18 hål foursome + 18 hål fyrboll
Omg 2: Sönd 25/6: Forsgårdens GK - 18 hål foursome + 18 hål fyrboll
Omg 3: Sönd 24/9: Kungälv-Kode GK - 18 singelspel.

Under de två första omgångarna spelar varje klubb med 2 lag i foursome och sedan 2 lag i fyrboll vilket alltsä kräver ett minimum på 4 spelare per klubb.Den sista omgången spelas endast 4 stycken singlar.

Det totala antalet slag läggs ihop och den klubb med lägst antal slag blir Distriktsmästare för lag, en titel som Hills Gk nu vunnit tre säsonger i rad!

ORDER OF MERIT 2017

GGFs Order of Merit har funnits sedan bildandet av Göteborgs Golfförbund 1968.

Baserat på årets Distriktsmästerskap samt klubbarnas elittävlingar nedan, upprättar GGF årligen listor, Order-of-Merit, för att utse bästa dam- och herrgolfare i distriktet.

Placeringen i respektive tävling ger poäng, som löpande sammanställs.
Poäng från årets samtliga tävlingar ingående i Order of Merit räknas.

Tävlingar 2017

22 april       GGCC Open, Gullbringa G&CC, H o D