Nu öppnar vi!

Välkomna att spela din premiärrunda imorgon lördag då vi öppnar vår bana! Banan kommer att öppnas med sommargreener samt reducerad green-fee med 100 Kr för seniorer och 50 Kr för juniorer.

Då det kan finnas risk för frost tidig morgontimme ber vi er som startar tidigt att undvika att spela/gå på frostbelagda greener.

Vi kommer att ha en provisorisk green och det är på hål 18 där det sker ett banarbete på ordinarie green. Det finns också lite vildsvinskador som inte har hunnit läka och de ska betraktas som mark under arbete och således fri dropp, dock ej närmare hål. För övrigt gäller en klubblängd som fri drop på fairway.

Vi är överlag väldigt nöjda med hur gräset har övervintrat med minimalt med skador från snömögel samt att ytorna har klarat sig väldigt bra under den kalla och blöta våren som varit.
Grabbarna ute på banan har gjort ett utomordentligt arbete för att få banan startklar för säsongen.
 
Det är fortfarande tidigt på säsongen och växtligheten har inte kommit i gång till 100% ännu, men vi är på god väg.
 
 
Så det är ännu viktigare nu i början av säsongen att vi är noga med att laga torvuppslag och nedslagsmärken på greenytor så vi kan hålla vår bana fin redan från start.
 
Nu hoppas vi att det varma vädret håller i sig och att vi slipper frostnätter så att växtligheten kan ta en ordentlig start!
 

Styrelsen Mölndals GK

Kommentarer