Porträtt: Anders Björk

Anders Björk är den som jobbat allra längst på Mölndals Golfklubb, faktum är att han firar 25 år i år! Han började år 1991, d.v.s. bara ett par år efter det att banan invigdes.

Anders är 48 år gammal, född i Mölndal och bor i Kållered. Efter gymnasiet pluggade han fyra år på grafisk utbildning, men kände inte riktigt att det passade honom. Istället började han jobba på Mölndals Golfklubb. Vi passade på att ställa ett par frågor till honom.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

- Är det säsong så kör jag igång och börjar jobba 05.45, så det blir till att gå upp tidigt. Men det är inga problem tycker jag, slutar hellre lite tidigare på eftermiddagen så man kan göra annat. Det är bra att vi hinner jobba undan det viktigaste innan spelarna börjar komma.

- På banan jobbar jag mest med att köra trimmer och rensa och hålla fräscht runt omkring banan, bollplockning och mycket annat som behöver göras. Men, det är klart, det börjar märkas att man inte är helt ung längre, numera känns det av i ryggen ibland när man har gått med trimmern en hel dag.

Det stora intresset i livet är dock inte golf, utan musik. Anders började spela trummor när han var 13 år och startade band tidigt. Sedan 2002 spelar han i bandet Glädjespridarna, som för övrigt har konsert i Kållered den 27 maj.

- Musiken är lite meningen med livet för mig, utan att få spela musik skulle det vara rätt tråkigt. Jag har spelat allt möjligt, allt från dansband till hårdrock. Bandet repar varje vecka, så man får hålla glädjen uppe regelbundet.

Hur ser det ut med det egna golfandet då?

- Haha, jag spelar faktiskt inte. Jag har funderat på att ta grönt kort, det ser roligt ut. Man vet aldrig, i år kanske är året då jag tar tag i det!

Anders Björk avslutar med att säga att om någon har förslag på förbättringar när det gäller trimningen eller har andra idéer får man gärna prata med honom om det. Och vi säger grattis till 25 år. Riktigt bra jobbat!

Kommentarer