Porträtt: Richard Falk

Banpersonalen jobbar just nu mycket hårt inför öppningen. Så vad är väl bättre än ett porträtt av en av de som gör att vår bana är så fantastisk som den är?

Richard Falk har jobbat på Mölndals Golfklubb sedan år 2008. Han började som säsongsarbetare på banan och blev helt enkelt kvar efter det att säsongen tog slut det året. Innan dess jobbade han inom hotellbranschen.

Han är 28 år gammal, född i Frölunda, uppvuxen i Lerum, numera bosatt i Gamlestan tillsammans med sambon Malin och katten Harry.

Richard har en mycket viktig roll på klubben, han är maskin- och verkstadsansvarig samt ansvarig för banans bevattningssystem. Det är Richard som ser till att alla våra maskiner fungerar som de ska och att greenerna får den bevattning de behöver för att hålla hög kvalitet.

Utöver det hjälper han till med allt annat som banpersonalen löpande arbetar med, som klippning av greener, fairways och ruff, dressning etc.

När vi frågar honom hur det står till med de egna golfkunskaperna, säger han ärligt och rättframt:

- Jag är inte bra på golf, inte alls, men det är fruktansvärt roligt! Jag har inte utfört några större bedrifter (som är positiva). Jag har vid ett tillfälle lyckats landa vid åttans tee när jag slog ut från tretton... Jag har även slagit ner en boll i vattnet på ettan, d.v.s. "pölen" till höger om gul tee...

På fritiden är intressena framför allt att fiska och umgås med familj och vänner.

- Jag har på senare tid börjat få upp ögonen för matlagning, tycker det är skoj att prova på nya rätter av alla slag. Vi försöker så ofta som möjligt åka ner till min flickväns familjs sommarhus i Småland, med mycket promenader, svampplockning, fiske och skogsarbete.

Richard har som sagt en mycket viktig roll på Mölndals Golfklubb, vore det inte för honom och den övriga banpersonalen, som ju ganska ofta arbetar i skymundan, hade vi inte haft den vackra och proffsiga upplevelse vi har idag.

Så ge Richard, och de andra banarbetarna, en rejäl klapp på axeln nästa gång ni stöter på dem! Framför allt nu när de verkligen jobbar hårt inför öppningen av banan.