Golfresor

Golfträningsresa med Rolf till Al Ain- Abu Dhabi

18 mars- 25 mars 2019

 

Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club

Al Ains golfbana är en fantastisk skapelse. De första 9 hålen är byggda inuti Al Ains gigantiska hästkapplöpningsbana som ledigt rymmer 9 fullängdshål. De sista 9 hålen ligger utanför själva kapplöpningsbanan och är elbelysta, så man kan spela långt in på kvällen. Det är en fröjd att spela en bana där man märker att de satsar på kvalitet. I det annars karga landskapet upplevs fairways och greener som grönare än grönt. På de svagt ondulerade greenerna rullar bollen snabbt och jämt, slår man en bra putt så går den verkligen i. Golfbilar, som ingår i resans pris, får endast köras på fairway eftersom gräset i ruffen är något känsligare än det tåliga fairwaygräset. På Al Ain finns många spännande golfhål, till exempel det 16:e hålet med vattenhinder utmed hela högersidan. I Förenade Arabemiraten har de en förkärlek för saker som är längst och störst. Det är därför inte så förvånade att det 10:e hålet med sina 617 meter från backtee är det längsta par 5-hålet i landet.

Golfbanan är förhållandevis snäll och passar alla typer av golfare, speciellt eftersom vi alla uppskattar en bana av yppersta kvalitet. Hela klubben andas service – en flaska vatten är bara ett knapptryck bort i den moderna golfbilens GPS-system. På Al Ain finns den unika möjligheten att spela kvällsgolf fram till 22:00 i strålkastarljus och med vår heldagsgreenfee ingår detta utan extra kostnad. Träningsområdet som hör till Al Ain är något utöver det vanliga. Rangebollarna är bra och det är perfekt turf på den över 300 meter långa rangen. Intill rangen finns det ett fint område för pitch- och bunkerslag. De har också en riktigt trevlig korthålsbana över 9 hål. Skicket är precis lika bra som på huvudbanan, både vad gäller greener och bunkrar.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Park-/ökenbana
Banfakta Par 72, 6622 6129 5687 5282
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan och då ingår golfvagnar.
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att till exempel utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

 

18 mars- 25 mars 2019

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Rolf och Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse. Vi har även vår egen golfvärd på plats på de allra flesta av våra resmål, vilket gör att ni även erbjuds service av dessa tillsammans med er egna Pro som ni reser tillsammans med. Er egen Pro Rolf är självfallet er första kontakt, men det kan alltid vara skönt att veta att även Golf Plaisir har personal på plats som kan hjälpa till vid behov, dessutom har ni även möjlighet att delta i de arrangemang som Golf Plaisir-personalen erbjuder om ni får lite tid över under er träningsvecka.

 

Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi

Al Ain

 

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Rolf Lossius
Banor i närområdet 1
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 134 km
Avstånd golfbana 15 minuter, transport ingår
Närmaste stad Al Ain 0 km, Dubai 134 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.

 

Rotana Al Ain

Rotana Al Ain är ett 5-stjärnigt hotell i centrala Al Ain, 15 minuter från golfbanan. Rotana är med sina 246 rum ett stort hotell, men i jämförelse med många av jättehotellen i Dubai är det litet och pittoreskt. Redan när man kommer in i lobbyn känner man att man kommer att trivas och efter att man utforskat den väl tilltagna frukosten så blir man om möjligt ännu säkrare. Rummen är stora och både modernt och smakfullt inredda. Det fina poolområdet med sin poolbar ligger centralt beläget på hotellområdet. Frukosten och middagen serveras i den mysiga buffématsalen. Middagsbuffén är riktigt bra och så varierad att det alltid finns något för alla smaker. Det finns givetvis spännande traditionell mat från regionen och stoltserar även med rätter från andra delar av världen så som sushi, indiskt, europeiskt. Det finns även ytterligare två restauranger på hotellområdet och det kan hända att någon av middagarna i halvpensionspaketet serveras i dessa för att få ytterligare variation på maten.

Efter middagen brukar man samlas i ”Trader Vic’s”, puben som bjuder på livemusik de flesta kvällar i veckan. Rotana är ett populärt uteställe för många av de européer som arbetar i Al Ain och har ett välbesökt diskotek i källaren. För den som inte fått nog av fysisk aktivitet på golfbanan så har de squash, pingis, tennis och ett välutrustat gym som man kan nyttja utan kostnad. Vill man skämma bort sig lite och mjuka upp musklerna inför morgondagens golf så har hotellet Al Ains enda spa-anläggning. Nära hotellet finns många av Al Ains alla sevärdheter samt Al Ain shopping mall. Gör gärna ett besök i Al Ain Palace Museum eller Fort Al Jahili.

 

Fakta

Standard
Läge Centralt läge i Al Ain, ca 15 minuter från golfbanan, transport ingår.
Rum 246 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Utomhuspool, Spa, squash, tennis, restauranger, barer, café, m.m.
Wifi

På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

 

Pris från Kr.16.795:- 

Gå in på www.golfplaisir.se/molndalsgk för anmälan till resan.

 

Välkomna till en härlig golfträningsresa i värmen med Rolf och Christin