Våra tränare

ROLF LOSSIUS

Ansvarig Huvudtränare

Rolf Lossius är en gladlynt norrman med en tydlig filosofi i sin träning:

” -Golfen blir ofta för krånglig! Men golfen är för alla, och jag vill att alla ska kunna vara med! Även handikappade!”

” -Det är fantastiskt när man lyckats nå fram till en elev och verkligen lyckas hjälpa honom eller henne med sin golf!”

Rolf har spelat golf sedan 1995 och jobbat som pro sedan 2010. Han är utbildad inom norska PGA men vidareutbildar sig nu inom det svenska PGA.

Rolf Lossius är en mycket driven instruktör, använder många moderna hjälpmedel och skapar olika typer av sätt att träna för sina elever, oavsett om dom är ensamma eller i grupp. Han trivs också lika bra med att träna spelare som inte hållt på så länge - med lite högre handikapp och rena elit-spelare!

Rolf ser nu fram emot säsongen 2017 och är beredd att jobba hårt för att öka aktiviteten på Mölndals Golfklubb och har redan nu myntat mottot: "2017 ska bli vårt bästa år!"

Man kan boka lektion med Rolf via mail eller sms.

Några snabbfakta om Rolf's golf!

Klubbor: Callaway
Favoritklubba: Putter
Styrka i spelet: Längden
Svaghet: Tajmingkänslig
Ber kompisarna kolla: Siktet!
Naturligt slag: Fade
Mentalitet på banan: Strategiskt smart.
Lägsta score: 61 (på Cypern)
Antal HiO’s: 4
Porträtt av Mikael

MIKAEL JAARNEK

Assisterande tränare

Mikael Jaarnek kommer ursprungligen från Östersund där han började spela golf redan 1982. Under dom första åren var golf en kul hobby, och det riktigt genuina intresset för att börja spela "bra golf" kom senare. Mikael har lång erfarenhet av att arbeta som assisterande tränare och har ett grundmurat intresse för hur svingen fungerar - och framförallt - hur spelet fungerar!

Filosofin är väldigt lik bossen Rolf's, och det handlar om att hitta dom enkla vägarna till framgång. Att skapa förutsättningar för att lyckas och sätta sig i position för nästa slag - att ta med sig en glädje och komma ihåg att njuta av sin golf för vi spelar ju ändå för att det är kul!

Mikael kommer i första hand att fungera som back-up för Rolf och därigenom hålla några av våra kurser, men också vissa grupplektioner som kommer löpande under sommaren. Vidare kommer Mikael att hålla i träningen av våra representationslag där också Rolf kommer att finnas med vid vissa tillfällen.

Förutom att vara assisterande tränare är Mikael styrelseledamot och ordförande i Sport och Elitkommittén som också kommer att hålla i Juniorkommittén ifrån början. Precis som Rolf är Mikael laddad till tusen inför säsongen som kommer och instämmer i mottot: " 2017 ska bli vårt bästa år!"

Några snabbfakta om Mikael's golf!

Klubbor: Callaway och Titleist
Favoritklubba: Puttern
Styrka i spelet: Wedgarna
Svaghet: Tajmingkänslig
Ber kompisarna kolla: Siktet!
Naturligt slag: Draw
Mentalitet på banan: Strategiskt aggressiv.
Lägsta score: 71 är lägsta score på tävling (på Mölndal Gk 2016)
Antal HiO’s: 2