The Coach

Rolf Lossius

Rolf Lossius är en gladlynt norrman med en tydlig filosofi i sin träning: Golf ska vara lätt att förstå och göra!

” -Golfen blir ofta för krånglig! Men golfen är för alla, och jag vill att alla ska kunna vara med!”

” -Det är fantastiskt när man lyckats nå fram till en elev och verkligen lyckas hjälpa honom eller henne med sin golf!”

Han har spelat golf sedan 1994 och jobbat som pro sedan 2009. Han är utbildad inom norska PGA- och vidareutbildade sig inom det svenska PGA.

Rolf Lossius är en mycket driven instruktör, använder många moderna hjälpmedel och skapar olika typer av sätt att träna för sina elever, oavsett om dom är ensamma eller i grupp. Han trivs också lika bra med att träna spelare som inte hållt på så länge - med lite högre handikapp och rena elit-spelare!

Rolf ser nu fram emot säsongen 2020 och är beredd att jobba hårt för att öka aktiviteten på Mölndals Golfklubb och har redan nu myntat mottot: "2020 ska bli vårt bästa år!"

Man kan boka lektion med Rolf via www.thecoach-rlg.com eller pr mail eller sms.

Några snabbfakta om Rolf's golf!

Klubbor: Zynk EZ 220 Järnklubbor, Callaway Epic Driver 9.0, Callaway Epic Spoon 15 gr, Callaway Apex UT 18+21,
Zynk Wedgar,48+52+56+60 gr, Odessey Putter
Favoritklubba: Putter
Styrka i spelet: Längden
Svaghet: Lite för mycket högerskruv enkelte gånger med Drivern.
Ber kompisarna kolla: Hur bollen flyger.
Naturligt slag: Fade
Mentalitet på banan: Strategiskt och taktiskt tänkande
Lägsta score: 61 (på Cypern)
Antal HiO’s: 5, den sista på Hål 17 Mölndals GK- Utslag med P- två studs på greenen innan den rullade i hålet! :)