Regler Damgolf

Anmälan och betalning till damgolfen görs via ” Min golf” för varje tävling som man vill vara med på. Vi ser helst att man betalar digitalt, för att underlätta bokföringen. Kostnad 80 kronor.

Tävling spelas varje torsdag maj – september, med undantag för några veckor på högsommaren. Vi spelar även en morgontävling på en lördag. Tävlingsprogram finns på hemsidan och i damrummet.

Vi spelar slaggolf, med HCP, om inget annat anges i tävlingsprogrammet! Vi tillåter val av tee, röd eller orange, av alla. Vi spelar för att alla ska tycka att det är roligt. Vi spelar i år V.S.O.P. + lottad tävling i ett försök att locka fler att tävla. Regler på hemsidan och i damrummet.

 

Klasser och poängräkning

Vi har klass A (+8 - 28,4) och klass B (28,5 – 54). Vi samlar poäng vid varje tävling. Beroende på hur många poäng man fått i respektive tävling erhåller man mellan 1 – 15 poäng. Princip för poängfördelningen finns på hemsidan och i damrummet.

Vid påbörjad och avbruten tävling på grund av värderleksförhållanden (t.ex åska) fördelas det ut 2 poäng till alla deltagare.

Finalspel

Finalspelet som äger rum i slutet av september omfattar de 20 med flest poäng. Det börjar med matchspel i 9 hål, där placering 1 – 10 drar en lott som är märkt 11 – 20, vilket motsvarar resten av finalgruppen. Därefter startar en shootout, där alla slår ut på 10:an och den med flest slag får lämna tävlingen. Om det är flera med samma antal slag, avgörs vem som får lämna med slag, chip eller putt. På det sättet fortsätter vi till hål 18 där endast 2 spelare återstår, och vinnaren koras!

Priser

Prisutdelning sker efter vissa tävlingar, c:a 1 gång i månaden. För att använda golfbil behövs läkarintyg, inskrivet i GIT. Medspelare får ha sin bag på bilen men inte åka med! Spelare med lägst HCP är ansvarig för att spelet flyter på!Innan spel är det bra att titta på lokala regler. Inom damgolfen gäller naturligtvis alla andra regler för golf också!

Vi åker på en Vårutflykt (2 dagar) samt en dagsutflykt på hösten.